Zdravé jídlo na cesty bez vaření a námahy

 

Naše hotová sterilovaná jídla jsou ideální pro různé příležitosti. Rodiny na dovolené si naše jídla často berou s sebou, aby nemusely záviset pouze na polotovarech. Cestovatelé a sportovci oceňují naše produkty pro jejich skladnost a nutriční hodnotu, která jim poskytuje potřebnou energii na celý den. Naše jídla jsou balena do bariérových sáčků, které lze snadno a bez obav přibalit do batohu. Díky dlouhé době spotřeby mají naše jídla kempaři a chataři vždy po ruce. Naše nabídka je také vhodná pro osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. S našimi hotovými sterilovanými jídly se můžete najíst bezpečně a chutně kdekoli a kdykoli.

Dlouhá doba trvanlivosti:

Jak je možné, že naše produkty mají dobu spotřeby 3 a více let? Používáme technologii CTP, která je srovnatelná s tradičním zavařováním. Již vařená jídla jsou balena do obalu a sterilizována za vysoké teploty. Doba spotřeby je oficiálně certifikována Zkušební laboratoří v Hradci Králové.

Nabídka jídel:

Vybrat si můžete z různých pokrmů jako jsou polévky, hlavní jídla a přílohy, kompletní menu, masa, svačinky a ovocné kaše. Každý si přijde na své v bohaté nabídce našich jídel.

Bez chemie:

Během přípravy jídel nepoužíváme žádné chemické přísady. Naše základní a jedinou přísadou jsou vždy čerstvé 100% přírodní suroviny. Nespoléháme na žádné chemické konzervanty. Žádná éčka ani lepek.

Snadná příprava:

Naše produkty jsou již zcela uvařené a tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu (samozřejmě se dají jíst i za studena). Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Jídlo si tak připravíte během pár minut a můžete podávat.

Ohřát můžete několika způsoby

  1. Vložte uzavřený sáček do hrnce s horkou vodou (nebo do rychlovarné konvice) nechte cca 10 min prohřát a po otevření servírujte přímo na talíř.
  2. Sáček vyprázdněte přímo do hrnce (nebo pánvičky) a ohřívejte cca 5 min.
  3. Přendejte jídlo ze sáčku do vhodné nádoby a ohřejte cca 3 min v mikrovlnné troubě
  4. Použijte samoohřev od Adventure Menu, vložte uzavřený sáček a nalijete trochu vody. Za cca 12 min je jídlo ohřáté.
  5. Je to na Vaší fantazii, lze ohřát například i na motoru u auta, nebo nad ohněm jako špekáček.

Vaříme bez lepku kvůli možným zdravotním potížím spojeným s jeho nadměrným konzumováním. Lepek je často hojně využíván v moderní gastronomii jako náhrada dražších surovin, čímž se jeho množství v našem trávicím systému zvyšuje nad naši schopnost ho efektivně zpracovat.

Naše alternativa pro zahuštění omáček je kombinace rýžové a kukuřičné mouky, které nejsou geneticky modifikované.

Při pohledu na typický jídelníček můžeme vidět, kolik lepku denně konzumujeme, například v rohlíku k snídani, chlebu k svačině, vývaru s nudlemi k obědu, koláčku k svačině, těstovinovém salátu k večeři a dokonce i v pšeničném škrobu v kečupu nebo v pivu.

Důvodem pro vaření bez lepku je také prevence pro ty, kteří momentálně nemají žádné problémy s lepkem. Často si neuvědomujeme, jak úzce je naše stravování spojené s naším zdravotním stavem. Může trvat i desítky let mezi chvílí, kdy začneme špatně jíst, a okamžikem, kdy se projeví nemoc. I když se lidské tělo dokáže do určité míry přizpůsobit našemu nesprávnému stravování, v určitém okamžiku může nastat bod zlomu a nemoc může propuknout.

Jídla v sáčku od Expres Menu je ideální volba pro všechny, kteří nemají čas trávit u plotny hodiny, nebo jsou na cestách. Příprava zabere pár minut a na stole máte chutné, zdravé a rychlé jídlo.