AIRBRUSH vybavení pod stromečkem

Airbrush je malířská technika, využívající stlačený vzduch ke stříkání barvy malou pistolí. V překladu je to přesně vzduchový štětec.
Principem je, že části barvy jsou unášeny vzduchem skrze trysku pistole a malují podobně jako jemný sprej.

K čemu vlastně technologii Aibrush využijete?

Většina domácích kutilů využije Airbrush zařízení, tedy kompresor a stříkací pistoli s hadicí, na dotvoření jejich modelů, mnohdy v dnešní době již vytištěných na 3D tiskárně.

Nicméně faktem je, že jejich předností využívají známí umělci a malíři. Díky této technologii lze totiž regulovat nanášenou barvu pod tlakem, kdy se rozptyluje na velmi jemné částice. 

Množství barvy se kontroluje spouští, která ovládá jemnou jehlu při ústí pistole. 

Jednoduchá pistole má pouze regulaci množství vzduchu, u dokonalejších je možno spouští zároveň kontrolovat proud vzduchu i dávkovat barvu a měnit plynule šířku linie.

 

FENGDA KOMPRESOR, AS 189

Je nutné, aby kompresor byl bezolejový, aby nedošlo ke kontaminaci oleje s barvou v pistoli. Kompresor musí mít i tlakovou nádobu, z toho důvodu, že je potřeba stálý tlak pro rovnoměrné nanášení. Výhodou tlakové nádoby je, že kompresor po natlakování nádoby vypne a tím bude šetřit motor a nebude tak velký hluk v místě kde budete Airbrush používat.

FENGDA SET STŘÍKACÍ PISTOLE, BD 180K

Pistole se dělí na dvě základní kategorie – jednočinné a dvojčinné. Jednočinná nemá regulační přísun barvy, ale jen vzduchu. Dvojčinná reguluje jak přísun barvy, tak i přísun vzduchu. Standardní velikost trysek je 0,2 a 0,3 mm. Tato tryska samozřejmě ovlivňuje, jak silná bude nastříkaná čára při maximálním použití.  

HADICE A PŘÍSLUŠENSTVÍ

Hadice je nedílnou součástí potřebnou pro kompletní Airbrush sadu. K udržování čistoty je zapotřebí sadu doplnit o různé čistící skleničky nebo filtry a čistící kartáčky, aby se tryska pistole nezanesla zaschlou barvou.

FENGDA STOJÁNEK, BD 16

FENGDA ČISTÍCÍ SKLENIČKA

FILTR KE KOMPRESORU

FENGDA NÁHRADNÍ JEHLA

 


Pokud je
AIRBUSH to, co Vás naplňuje nebo si to chcete jen vyzkoušet, projděte si naši nabídku, prakticky vše máme skladem za bezkonkurenční ceny na trhu.

Rada na závěr? Pro začátky s touto technikou je nutné mít hodně trpělivosti a chuť učit se novým věcem. Přeci jenom je to i druh umění, které se prostě nejde naučit za pár hodin.

Pokud si nejste jisti správným výběrem, kontaktujte prosím naše technické oddělení na telefonu 222 262 263 nebo na emailu podpora@ekoflam.cz , určitě Vám rádi s výběrem poradí.