Detailní porovnání elektrocentrál

Máte v plánu si pořídit kvalitní a spolehlivou elektrocentrálu, ale váháte, který konkrétní model si v záplavě nabízených elektrocentrál vybrat? V takovém případě se vám zajisté bude velmi hodit toto velké srovnání dvou elektrocentrál od KRAFT&DELE a SCHEPPACH, jež bude předmětem následujících řádků. 

Jmenovitě v tomto porovnání proti sobě do jednoho rohu postavíme elektrocentrálu Kraft&Dele 3500W 12/230V/380V KD163 s el. startem a proti ní do druhého rohu SCHEPPACH SG 3200 rámovou elektrocentrálu 2800 W s AVR regulací. A uvidíme, kdo si z tohoto souboje odnese vítězství.

Výkonnější i chytřejší elektrocentrála, to je ta od Kraft & Dele

Už při pouhém prvním pohledu na technické parametry obou produktů lze jednoznačně konstatovat, že elektrocentrála od firmy Kraft & Dele nabízí výrazně vyšší výkon a i větší množství funkcí než elektrocentrála od Scheppachu. Kromě toho je elektrocentrála od firmy Kraft & Dele vybavena i inteligentní technologií škrticí klapky, která umožňuje ušetřit palivo a prodloužit životnost motoru. 

Konkrétně tato technologie koriguje otáčky motoru tak, aby byly přesně v souladu s aktuálním vytížením elektrocentrály, a tím snižuje spotřebu paliva a prodlužuje životnost motoru. Tato funkce také umožňuje šetrnější provoz pro životní prostředí. Nic takového její konkurent nabídnout nemůže, takže spotřeba paliva a úroveň hluku u něj bude zákonitě vyšší.

Levnější volba s více zásuvkami? I to je elektrocentrála od KRAFT&DELE

Navíc u elektrocentrály od firmy Kraft & Dele budete mít k dispozici více zásuvek, včetně jedné třífázové zásuvky a dvou jednofázových zásuvek, což je velmi praktické pro možnost připojení více různých elektrických zařízení. Tento produkt je také vybaven elektrickým startérem, což je též velkou výhodou, neboť jeho uživatelé nemusí vytahovat a za sebou vláčet žádný kabel pro spuštění generátoru. To ušetří nejenom pohodlí, ale i čas. 

Z pohledu cenotvorby a kvality pak lze říci, že elektrocentrála od firmy Kraft & Dele má rovněž navrch, protože se dováží přímo do České republiky. Oproti tomu elektrocentrála SCHEPPACH SG 3200 je dovážena z Číny do České republiky přes Německo, následně přes výhradního českého distributora a až pak přes všechny další české prodejce, což zákonitě zvyšuje její cenu cenu. Díky tomu, že elektrocentrála Kraft&Dele 3500W s el. startem nemá tolik mezilehlých distributorů a prodejců, kteří by na ni přidávali marže, tak díky tomu může být prodávána vzhledem ke své kvalitě za vskutku přijatelné peníze. 

Jednička, co se týče poměru cena / výkon

Nelze si tedy nevšimnout toho, že elektrocentrála Kraft & Dele je nabízena za nižší cenu, a to i přes to, že má více funkcí a vyšší výkon. Z pohledu ceny vůči kvalitě, tak jde o volbu číslo jedna nejenom v tomto srovnání, ale tato elektrocentrála navíc patří i mezi ty vůbec nejlepší na celém trhu.

Elektrocentrála od Scheppachu má AVR regulaci, která umožňuje stabilní napětí v případě zvýšené zátěže. Avšak i na toto má elektrocentrála od Kraft & Dele odpověď - je totiž vybavena regulací výkonu v čase, kdy je v provozu pouze jedna zásuvka.

Závěr - kdo vyhrál?

Z uvedených informací tedy vyplývá, že elektrocentrála KRAFT&DELE 3500W nabízí větší výkon, více zásuvek, elektrický start a regulaci výkonu. Navíc má inteligentní technologii škrticí klapky a je cenově dostupnější díky přímému dovozu. Oproti tomu elektrocentrála SCHEPPACH SG 3200 má nižší výkon a pouze ruční startování, a je dražší kvůli komplikovanějšímu dodavatelskému řetězci.

Výsledkem tedy je, že z tohoto porovnání vyplývá, že elektrocentrála od firmy Kraft & Dele je lepší volbou pro ty, kteří hledají výkonný a funkční generátor za přijatelnou cenu.